Ton Meijer participeert in nieuw ontwikkelingsbedrijf in Nederland

Meijer Reaity Partners (MRP) breidt haar activiteiten verder uit door participatie in het nieuwe Nederlandse ontwikkelinsbedrijf Rezidenz.

De aandeelhouders van MRP waren eerder eigenaar van MAB Development, waarmee in vijf West—Europese landen vastgoedprojecten werden ontwikkeld. In 2012 werd het laatste deel van de portefeuille verkocht, ‘Deelname in Rezidenz past in onze investeringsstrategie om opnieuw met een ontwikkelingsbedrijf een positie op de Nederlandse markt in te nemen’, aldus Bart Meijer, directeur en aandeelhouder van MRP.

MRP is in 2013 opgericht door Ton Meijer met enkele andere partners, waaronder zoon Bart Meijer. Willem van Zijll, voormalig coo van MAB, en Holger Hagge, vroeger managing director voor MAB in Duitsland. Meijer is ook mede-oprichter van de in Londen gevestigde ontwikkelaar en belegger Meyer Bergman, waar zijn andere zoon Markus aan het roer staat. Meyer Bergman nam vorig jaar outlet center Batavia Stad in Lelystad over, samen met APG, Hammerson en Value Retail.

Tewijl Meyer Bergman en Meijer Realty Partners 00k internationaal opereren, zijn de activiteiten van Rezidenz gericht op de Nederlandse markt. ‘Ons bedrijf is een onafhankelijke gebiedsontwikkelaar, complementair aan wat bestaande bouwende ontwikkelaars al decennia doen’, aldus Olaf Schoofs, de nieuwe directeur en mede-eigenaar van Rezidenz.

Schoofs, die hiervoor negen jaar gewerkt heeft als ontwikkelingsmanager bij BPD, en Meijer beschouwen zich van een nieuwe generatie. Ze zijn van mening dat bouwbedrijven zich de afgelopen jaren vooral als productspecialisten op de ‘hardware’ gericht hebben. ‘Dit staat voor een efficiëntere en dus goedkopere maniervan bouwen. vanuit het belang van de financierbaarheid van de consument. Dat was hard nodig. maar daarmee wordt slechts een bepaalde doelgroep bediend’, licht Schoofs verder toe.

Het bedrijf wil zich onderscheiden door niet in termen van bouwsystemen te denken, maar veel meer door de invulling van het gehele concept/beleving. liet creëren van een park, een plein, een woon- of winkelstraat. Rezidenz wordt landelijk actief en vestigt zich in Eindhoven en in Den Haag.

Filetype PDFDownload het artikel:
Artikel Propertynl – Ton Meijer participeert in nieuw ontwikkelingsbedrijf in Nederland – 12-3-2015