Mooie mijlpaal project Theresiakwartier in Raamsdonksveer: anterieure overeenkomst met gemeente Geertruidenberg getekend

Met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst zetten we een belangrijke stap naar de realisatie van 72 nieuwbouwwoningen in het centrum van Raamsdonksveer.

In nauwe samenwerking met zorgstichting Prisma en de gemeente Geertruidenberg wordt de locatie aan de Theresiastraat in Raamsdonksveer herontwikkeld. In het nieuwe plan, genaamd Theresiakwartier, ontwikkelen wij een woningbouwplan bestaande uit 72 nieuwbouwwoningen. Naast het woningbouwplan wordt door stichting Prisma een nieuwe vorm van zorg en ondersteuning aangeboden. Op 2 november hebben de partijen de samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst, waarmee de kaders voor de verdere uitwerking van de plannen zijn vastgelegd.

Met trots werken we aan ‘Wonen in Theresiakwartier’

Ca. 2 jaar na het winnen van de tender, die Prisma voor deze locatie had uitgeschreven, zijn we met Pauwert Architectuur gekomen tot een woningbouwplan bestaande uit 16 eengezinswoningen, 27 appartementen variërend in afmeting van ca. 75-130 m2 gebruiksoppervlak (GO) en een woongebouw met 29 kleinere wooneenheden variërend in afmeting van ca. 45-65 m2 GO.

Planning

De stedenbouwkundige kaders voor het plan zijn recent door het College vastgesteld en het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 21 november jl voor 6 weken ter inzage. De architectuur van de nieuwbouw en de invulling van de openbare ruimte zijn op 2 november jl. positief beoordeeld door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente.

Het nieuwe bestemmingsplan ligt tot 1 december ter inzage en zonder bezwaren kan het bestemmingsplan medio februari 2022 worden vastgesteld. De verkoop van de eerste fase (27 appartementen) is gepland in Q2 2022 en wanneer de verkoop voorspoedig verloopt, verwachten we na de zomer van 2022 een aanvang te kunnen maken met de bouw van de eerste fase. De laatste fase bestaande uit de 16 eengezinswoningen en studio’s kunnen pas gerealiseerd worden zodra Prisma haar nieuwbouw klaar heeft. Dat zal naar verwachting medio 2023 zijn.

raamdonksveer-theresiakwartier-rezidenz-development

Positieve reacties eerste ontwerpen

Omwonenden zijn onlangs uitgenodigd voor een inloopavond waarbij de eerste ontwerpen zijn getoond. Dit leverde overwegend positieve reacties op en ook de Commissie Ruimtelijke kwaliteit sprak haar complimenten uit over de geraffineerde uitwerking en inpassing.