Bestemmingsplan Theresiakwartier is onherroepelijk!

In het dorpshart van Raamsdonksveer, naast de Hemelvaart Kerk, ligt het plan Theresiakwartier. Hier worden 72 diverse nieuwbouwwoningen gerealiseerd voor een brede doelgroep. Naast de nieuwbouwwoningen biedt zorgstichting Prisma verschillende vormen aan van zorg en ondersteuning in haar eigen in aanbouw zijnde nieuwbouw. In de eerste fase worden 27 koopappartementen aangeboden. In week 17 werd de weg vrij gemaakt om dit nieuwbouwplan te realiseren: het bestemmingsplan is namelijk onherroepelijk.

Prognose planning fase 1

Nieuwbouwplan Theresiakwartier is verdeeld in drie zones. Verdeeld over twee zones komen de 72 nieuwbouwwoningen en in één zone komt het nieuw dagbehandelingscentrum van Prima dat inmiddels al een tijdje in aanbouw is. De eerste fase met nieuwbouw bestaat uit 27 diverse appartementen, variërend van ca. 70 tot 155 m2. In de vervolgfase komen 16 gezinswoningen van ca. 115 tot 130 m2 en een kleinschalig woongebouw met daarin 19 studio’s van ongeveer 45 tot 65 m2. Rondom de nieuwbouw is veel aandacht voor groen en biodiversiteit. Tussen het groen komen wandelroutes met een aantal plekken waar bewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.

De verkoop van de 27 appartementen in fase 1 wordt nog vóór de zomervakantie van 2022 verwacht. Verloopt deze verkoop voorspoedig, dan start de bouw mogelijk al in het eerste kwartaal van 2023.