Laatste start bouw event met kopers in het Theresiakwartier geslaagd!

In het Theresiakwartier in Raamsdonksveer is op woensdag 21 februari de start bouw van de laatste fase symbolisch afgetrapt. Deze gebeurtenis bood de toekomstige bewoners tevens de kans om hun wensen en gedachten te vereeuwigen in de vorm van een tijdcapsule, die een symbolische brug vormt tussen het heden en de toekomst.

BanBouw is na de jaarwisseling begonnen met de grond-/funderingswerkzaamheden van de laatste fase, die bestaat uit 16 gezinswoningen en 29 studio’s. Het enthousiasme onder de kopers was tijdens het start bouw event groot bij het zien van de contouren van de fundering; hun droomwoning begint nu echt herkenbare vormen aan te nemen.

Halverwege de middag werden de kopers ontvangen in café de Witte Leeuw, op loopafstand van het Theresiakwartier. Van daaruit werd gezamenlijk koers gezet naar de bouwlocatie om symbolisch de start van de bouw te markeren. Voorafgaand aan deze symbolische handeling deelden Johan Liebregts (directeur Rezidenz Development), Mark Peters (directeur BanBouw) en Hein De Jongh (wethouder gemeente Geertruidenberg) hun oprechte enthousiasme over de laatste fase in korte toespraken. Ze wensten alle toekomstige bewoners veel woongeluk toe.

Een bijzonder hoogtepunt was het moment waarop kopers hun eigen tijdcapsule begroeven op hun kavel. Deze capsule bevat een aandenken en wellicht zal deze, over vele jaren wanneer de gezinswoningen al bewoond zijn, worden opgegraven door de huidige bewoners of zelfs door de volgende generatie.

Na de symbolische handeling hebben de kopers genoten van een informele borrel, waarbij ze elkaar beter leerden kennen. Het was een geslaagde middag die de start van een nieuw hoofdstuk in het Theresiakwartier markeerde.

Wij kijken nu al uit naar de eerste helft van het jaar 2025, wanneer de gezinswoningen en de studio’s worden opgeleverd en het Theresiakwartier zijn voltooiing zal naderen.