Positieve reacties op ontwikkelplannen winkelcentrum de Els

Het centrum van Waalwijk is volop in beweging. Inwoners en bedrijven brachten de afgelopen jaren plannen in bij de gemeente voor veranderingen in het centrum. De gemeente brengt deze plannen samen in een centrumvisie voor 2030 en wil hiermee aan de slag. In en rondom het centrum verandert de komende jaren veel. Eén onderdeel daarvan is winkelcentrum de Els in het hart van Waalwijk.

Wat gebeurt er met Winkelcentrum de Els?

De indeling en bereikbaarheid van de Els verbeteren zodat het logisch onderdeel blijft van het winkelrondje van het centrum van Waalwijk. Ook verbetert de verbinding met de andere winkelgebieden en wordt het een nog prettigere plek om te zijn. In en om de Els is straks ruimte om te winkelen en wonen. Op dinsdag 15 november presenteerden we vanuit de BanGroep samen met de gemeente Waalwijk de plannen voor veranderingen in en om het winkelcentrum en de centrumvisie 2030. Dit deden we aan de leden van de ‘Vereniging Onderhoud Winkelcentrum De Els’. De aanwezigen waren unaniem positief over de plannen en centrumvisie. Deze gaan nu naar de gemeenteraad. Als ook zij positief reageren worden de plannen uitgewerkt door de BanGroep naar een uitvoeringsplan.

Waarom deze plannen?

Een winkelcentrum dat past bij deze tijd trekt meer bezoekers naar het centrum. Ook biedt het ondernemers mogelijkheden en kansen. BanGroep en gemeente slaan samen met andere partijen de handen ineen om dit te realiseren.

Hoe gaat het verder?

Als de gemeenteraad positief op de centrumvisie en de ontwikkelplannen voor het winkelcentrum reageert, starten we naar verwachting in 2022 met een uitvoeringsplan.