Start bouw ’t Gouwe: 23 spoorwoningen Waddinxveen

In Waddinxveen wordt binnenkort gestart met de bouw van 23 woningen aan het Spoorpad, genaamd ’t Gouwe. In aanwezigheid van wethouder Martijn Kortleven zijn op maandag 14 juni de eerste stenen van het nieuwbouwproject gelegd. Het plan is onderdeel van woon- en winkelcentrum Gouweplein, dat al voor een groot deel is gerealiseerd. In samenwerking met MRP Development uit Amsterdam is de ontwikkeling van de 23 woningen tot stand gekomen. BanBouw uit Nuenen is de aannemer van dit project.

Uitdaging

Vanwege de vele winkeliers en omwonenden in de directe omgeving én een logistieke uitdaging (de stedelijke ligging aan het spoor, met beperkte ruimte om te bouwen) is de opgave in Waddinxveen uitdagend.

Dit heeft geresulteerd in bijzondere loftachtige woningtypes met extra veel verdiepingshoogte. De woningen liggen straks tegen én bovenop een bestaande parkeergarage. Aan de achterzijde van de woning grenst de eerste verdieping aan een gemeenschappelijke daktuin waar voor iedere woning een terras is voorzien. De daktuin ligt – net als een deel van de woningen – op de parkeergarage.

De verkoop is in juni 2020 gestart en inmiddels zijn alle woningen verkocht. Naar verwachting worden de woningen over ongeveer een jaar opgeleverd (mei, 2022).

www.tgouwe.nl

  • Fotografie: Frank van Biemen Fotografie

  • Fotografie: Frank van Biemen Fotografie