Wat ons staat te wachten in 2022

Als gebiedsontwikkelaar zijn wij betrokken bij allerlei soorten projecten. Van klein tot groot en meestal gelegen in binnenstedelijke locaties. De looptijd van een gebiedsontwikkeling is van vele factoren afhankelijk en elk project heeft zijn eigen uitdagingen. Waar staan we aan de start van 2022? Hieronder een toelichting van de projecten die dit jaar op de agenda staan.

Theresiakwartier Raamsdonksveer, waar het dorpshart klopt

Aan de rand van het centrum ligt het plan Theresiakwartier. Hier worden 72 diverse nieuwbouwwoningen gerealiseerd voor een brede doelgroep. Direct naast het deel van de nieuwbouwwoningen biedt zorgstichting Prisma verschillende vormen aan van zorg en ondersteuning. De bouw van de nieuwbouw van Prisma is begin 2022 gestart.

Eind 2021 is de anterieure overeenkomst getekend en vaststelling van het bestemmingsplan staat op de agenda voor aanstaande februari. Daarmee zijn belangrijke stappen gezet richting de realisatie van dit nieuwbouwplan. Ook de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft de eerste ontwerpen positief beoordeeld. We kunnen door met het (uit)ontwikkelen van het plan. In Q2 2022 staat de verkoop van de eerste fase gepland. De eerste fase bestaat uit een woongebouw met 27 (koop)appartementen in diverse afmetingen. Als alles naar wens verloopt, wordt er in Q3/Q4 2022 gestart met de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden.

Sfeerbeeld Boord Nuenen

Boord Nuenen, boordevol groen en ruimte

In het buitengebied van Nuenen realiseren we een exclusief en intiem nieuwbouwplan met een landelijk karakter. Het aanbod bestaat uit 10 ruime kavels met plaats voor 8 luxe vrijstaande woningen en 1 twee-onder-een kapwoning. Met het beeldkwaliteitsplan dat eind 2021 is goedgekeurd en de anterieure overeenkomst die binnenkort wordt ondertekend, staan de seinen op ‘groen’ voor het ontwerpen van de woningen. We verwachten dat de verkoop in Q2 2022 van start zal gaan. Wanneer de verkoop voorspoedig verloopt, kunnen de voorbereidingen voor de start van de bouw eind 2022 starten.

Oranjekade Helmond

We zijn supertrots  dat we met de bouw van dit mooie plan in het centrum van Helmond in 2021 zijn  gestart. In 2020 en 2021 hebben we in totaal 127 woningen, verdeeld over acht woongebouwen, in de verkoop gebracht. Na de succesvolle verkoop van de eerste fase eind 2020, verloopt ook de verkoop van de laatste fase zeer voorspoedig. We verwachten dat de kopers van de laatste fase na de zomer een uitnodiging ontvangen voor de levering van hun woning. We blijven betrokken, maar de werkzaamheden voor Rezidenz lopen na de leveringen van de woningen op zijn einde. Aan aannemer BanBouw de taak om het project te realiseren zoals verkocht. Wij kijken uit naar de eerste hoogste punt viering in 2022.

oranjekade-helmond-bouwblok-k

De Els, Waalwijk

In overleg met de eigenaren, winkeliers en de gemeente Waalwijk worden in 2021 de mogelijkheden verkend voor de revitalisering van winkelcentrum De Els en de toevoeging van 100-150 appartementen in het centrum. Dit jaar zal duidelijk worden wat wij hierin kunnen betekenen.

14 appartementen Panta Rhei, Nuenen

2021 was helaas niet het jaar van het project Panta Rhei. De Raad van State zette een streep door het bestemmingsplan, waardoor de overeenkomsten met de kopers van Panta Rhei ontbonden moesten worden. In 2022 wordt het bestemmingsplantraject opnieuw gestart en we gaan ervan uit dat het bestemmingsplan dit jaar wel onherroepelijk wordt en we kopers blij kunnen maken.

Op de hoogte blijven?

Naast bovengenoemde projecten lopen er diverse acquisities, waarvan we in de loop van het jaar meer hopen te vermelden. Niks missen van het werk dat wij verrichten? Houd onze website in de gaten en like onze bedrijfspagina op LinkedIn.