Rezidenz Development brengt plannen tot leven

Rezidenz Development houdt kantoor op een prachtige locatie aan de Parklaan in Eindhoven. Veel tijd om naar buiten te staren en van de groene omgeving te genieten hebben directeur Johan Liebregts en projectontwikkelaar Anco Teurlings evenwel niet. Dagelijks houden ze heel wat ballen in de lucht en processen in beweging. Tijd voor een nadere kennismaking met het sportieve en energieke duo. En een antwoord op de vraag: wat doet een ontwikkelaar allemaal?

Johan is 45 jaar geleden geboren in Eersel en woont daar nu ook. Sinds 2018 staat Johan, die eerder 7 jaar vastgoedmanager bij bierbrouwgigant AB InBev (destijds Interbrew) was en daarna 11 jaar werkte bij een andere ontwikkelaar, aan het roer van Rezidenz. “Jack zocht een directeur en belde me om een keer kennis te maken. De basis stond al en dat was prettig. En het concept, building well being, stond me erg aan. Ik vind het interessant om diep na te denken over de indeling van woonruimtes en het creëren van een fijne woonomgeving. Dat is precies waar Rezidenz voor staat.”

In de finale van 2019 kreeg Johan gezelschap van Anco (32), geboren en getogen Eindhovenaar. “Na mijn studie werkte ik bij BPD Ontwikkeling. Na bijna vijf jaar bij BPD was de glans er voor mij wel een beetje af. Ik was daar voornamelijk  betrokken bij de saleskant. Ik had juist interesse in het complete plaatje en het volledige proces. Via via kwam ik met Johan in contact en er was meteen een klik. Net voor de start van 2020 belde hij: je kunt beginnen.” In datzelfde jaar werd ook de komst van Esther Lebens als office medewerkster afgerond en dat maakte het trio van Rezidenz Development compleet.

Mooie projecten

Rezidenz blinkt uit in gebiedsontwikkeling en promoveert omgevingen met potentie tot plaatsen waar het fijn wonen is. Het bedrijf heeft al heel wat mooie projecten op het palmares. Daarop prijken namen als Den Hoppenhof in Geldrop, De Vank in Nuenen en Parc Fontaine in Eindhoven. Momenteel verrijst in Helmond een nieuw paradepaardje: Oranjekade, een ijzersterk een-tweetje met BanBouw. Anco: “Ons doel is  om een woonbeleving te creëren waarbij woongeluk voorop staat. Dat vertaalt zich in plattegronden waarbij  alles moet kloppen. Dat de koper denkt: “Hier is goed over nagedacht en ik hoef zelf eigenlijk niet heel veel meer te veranderen. Dat onderscheidt ons van andere ontwikkelaars: aandacht hebben voor de wensen van de koper en steeds maatwerk leveren”.

“Ik vind het heel mooi als ik zie dat wat we bedenken tot leven komt.”

Tijdens zo’n ontwikkeling heeft Rezidenz met heel wat partijen contact, vertelt Anco. “Gemeentes, om te beginnen. Vooral het voorzien in de bouw van nieuwe woningen is een vraag en tegelijkertijd een uitdaging. Maar we schakelen met veel meer betrokkenen. Landschapsarchitecten, woningarchitecten, constructeurs, installateurs, kopers en veel meer. Zij hebben allemaal hun eigen belangen die ze vaak op duidelijke wijze kenbaar maken. Aan ons de taak om hoofdzaken en bijzaken goed te onderscheiden. En de voortgang van het project te bewaken. Dat is vaak behoorlijk complex  en uitdagend, maar ik krijg er energie van.”

Woongeluk creëren

Het lukt Rezidenz vaak om woongeluk te stichten, vertelt Johan. “Dat kan op alle niveaus. Woongeluk is niet perse een synoniem van luxe; veel woningen die wij ontwikkelen zijn ook betaalbaar voor starters. Het gaat erom hoe je alle mogelijkheden optimaal in een plan verwerkt. Hoe kun je het meeste halen uit de ruimte die je tot je beschikking hebt? Die vraag stellen we ons steeds opnieuw. Vanuit een breed perspectief zoeken we steeds naar het beste antwoord dat leidt tot maximaal woongenot, reuring en interactie tussen bewoners.”

Voor Johan draait het uiteindelijk om het realiseren van plannen. “Ik vind het heel mooi als ik zie dat wat we bedenken tot leven komt. Daar slagen we goed in. We hebben nooit plannen gemaakt die verkeerd uitpakten, al maken wij natuurlijk ook fouten. Maar door te streven naar perfectie en de juiste inzet en diepgang toe te passen, maken we de foutmarges zo klein mogelijk. En worden onze ideeën in het echt nóg mooier dan op papier.”